Pages

Sunday, February 13, 2011

aktiviti dalam kelas n kitchen

isnin: skip kelas sebab ketibaan keretapi lambat.. hehe
selasa: belajar macam biasa...
rabu: haa arini 1st class is theory of food.. ok mata still boleh buka n boleh terima apa yang belajar arini..
        2nd class front office practise.. haa ni na buka cite.. eh malu la na cite.. sawan mengantuk melanda..
        bukan kat aku sorang.. tapi 1 kelas.. dan paparazi kelas aku mangambil kesempatan untuk snap pix sume budak yg tido. termasuklah deenasyakina. lec kate take 5.. tp da jd smpai take 30.. lame gile die bagi           ktowg rehat.. thanx ye.. hehehe..

ini mmg lene btoi ni.. 

        khamis: macam biasa hari ni kitchen class.. atau nama sebenarnye eastern and western cookery.. alamakk!! hari ni kene makan daging kambing.. aiyoo.. ibu x penah la masak daging kambing... kambing x mandi... busuk.. hehehe..

lepas buat mise-en-place..rehat kejap..

tengah menyiat lemak lembu

1- nasi beriani kambing
2- lamb chop with mushroom sauce
3- sate with rose mary sauce
4- lamb chop with blackpaper sauce
yg tengah2 tu kuah dal..makan bersama nasi beriani..

setelah penat memasak dan membasuh kitchen.
cara-cara buat beriani kambing

4 jenis sos.. 
1-sos harisa
2- sos cendawan
3- sos rosemary
4- sos blackpaper

sate .. lupe la ni daging kambing or lembu.. hee

daging batang pinang... x liat pon.. sedap.. ni daging lembu


p/s: gambar x disusun dengan tertib.. hehe..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cik deenasyakina Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal